fbpx

Védekezünk, védekezzünk!

Harc a dióburok-fúrólégy ellen az ökológia diótermesztésben

Jelenleg 8-10-12 naponként  permetezünk, amit a ragacslapon észlelt fogások és a dióburok-fúrólégy érési táplálkozása alapján állítunk be.

A Biocont Magyarország Kft. a bio-termesztésű dióültetvények megvédésére az országban legnagyobb ökológiai termelői közösséggel rendelkező cégével a BioNuss Hungary Kft-vel  közösen, kísérletet állít be Patai Roland bio minősítésű dióültetvényében a dióburok-fúrólégy ellen Pyregard (természetes piretrin) és NeemAzal-T/S (azadirachtin) készíményekkel a korábbi évek kedvező tapasztalatai alapján.

Az elért eredmények bemutatása érdekében a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft-vel együttműködve, Patai Roland ökológiai diótermelő ültetvényén a betakarítást megelőzően, helyszíni bemutatót tartunk idén ősszel.

bionuss

bionuss.eu

A Bionuss Hungary Kft. 2014 óta foglalkozik ökológiai és egyéb gazdalkodásból származó héjas dió és olajos magvak feldolgozásával, termelői integrációjával.

 

biocont

biocont.hu

A Biocont Magyarország Kft. 2002 végén alakult azzal a szándékkal, hogy a biológiai növényvédelem hazánkban kevésbé ismert technológiáit, készítményeit meghonosítsa, minél több termelővel megismertesse és forgalmazza Magyarországon.

 

kapcsolat

telefon

+(36) 70 427 9177

Mail

info@bionuss.eu

telephely

Meder út 26.
3300 Eger