fbpx

Szenvedélyünk a dió

A dió világszerte az egyik legértékesebb növény, Japántól Kaliforniáig a világ számos pontján éltetik, mégpedig nem ok nélkül.
A „királyi” jelzővel illetett diófa termése egy igazi SUPERFOOD, már az ókori rómaiak és egyiptomiak is isteni eledelnek tartották.

Szinte lehetetlen felsorolni a dióbél előnyös tulajdonságait, hiszen amellett, hogy ​​gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban, omega-3 zsírsavakban és növényi rostokban, a rendszeres diófogyasztás jótékony hatással van többek között a szív- és érrendszerünkre is, ráadásul csökkenti a koleszterinszintet, gyulladásgátló hatása van, hangulatjavító, serkenti az agyműködést és a vérképzést. És a sornak itt még nincs vége.

Éppen ezért mi most teszünk egy próbát ezen az oldalon, hogy bemutassuk a diófa és termése számtalan előnyét.
Sőt, itt nem állunk meg: a diófogyasztás jótékony hatásairól szóló cikkek mellett tudományos szempontból is vizsgáljuk a diót, vagy épp a dióolajat, emellett egészséges diós receptekkel és videókkal is találkozhatnak az Olvasók az oldalunkon. Kivesézzük a dió szépségápolásban betöltött szerepét is és a diótermesztőknek, gazdáknak is sok-sok érdekességgel, gyakorlati tanáccsal készülünk.

Nem titkolt célunk, hogy visszaemeljük a méltatlanul kevés figyelmet kapó diót a SUPERFOODOK világába és újra divatba hozzuk, hiszen a világ egyik legegészségesebb táplálékáról és legsokoldalúbb növényéről van szó.

Dióhéjban ennyi smile
A “dió körüli” utazáshoz jó szórakozást kívánunk!

kapcsolat

telefon

+(36) 70 427 9177

Mail

info@bionuss.eu

telephely

Meder út 26.
3300 Eger